Wat zijn de Cum Laude Awards?

De jaarlijkse Cum Laude Awards komen er weer aan! Hierbij komen zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en worden dit jaar uitgereikt op 12 maart 2020.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

wat_zijn_de_cum_laude_awards

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Naast de prijswinnende kazen, zijn er na 1 ‘Den Besten Cum Laude Overall Winnaar’ vorig jaar dit jaar 3 overall winnaars.

Wanneer zijn de Cum Laude producten verkrijgbaar?
Wie van de winnende kazen wil proeven, kan vanaf 23 maart 2020 terecht bij verschillende kaasspeciaalzaken in Nederland. Met behulp van onze postcodechecker zie je snel bij welke kaasspeciaalzaken bij jou in de buurt de Cum Laude kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij, worden verkocht.

2 winnaars Den Besten
Cum Laude Awards!

De Morgenstond en Boerderij Rotteveel winnen Den Besten Cum Laude awards 2021.

Twee overall winnaars op zaterdag 11 september zijn verrast op de boerderij. In de categorie ‘beste kaas’ won Boerderij Rotteveel met hun oude boerenkaas, in de categorie ‘Zuivel en zachte kaas’ ging Boerderij De Morgenstond er met de Award vandoor.

Lees hier alles over deze bijzondere avond.

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude Kaas ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.