winnaars_cum_laude_awards_2020

Bekijk nu de video’s van alle winnaars!

Er waren twee overall winnaars dit jaar op donderdagavond 12 maart in Bodegraven bij de vierde editie van de Den Besten Cum Laude Awards. In de categorie ‘beste kaas’ won Spruithoeve met hun Oude Boerenkaas. Zuivelboerderij De Driehoek uit Oosterhout ging er met de Den Besten Cum Laude Award vandoor in de categorie ‘Zuivel en zachte kaas’, een nieuwe categorie in de wedstrijd. 

Fort Wierickerschans was wederom de sfeervolle locatie van de Den Besten Cum Laude Awards. De uitreiking van de awards was dit jaar wel anders dan anders, vanwege de nieuwe maatregelen die het kabinet donderdagmiddag 12 maart aankondigde. De uitreiking vond daarom plaats mét de winnaars, maar zonder aanwezigheid de vele genodigde kaasboeren en sponsoren. “Jammer natuurlijk, maar niet meer dan normaal dat wij ons direct hebben geconfirmeerd” aan de nieuwe maatregelen”, aldus Cees Slob van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders.

Naast de twee Den Besten Cum Laude Kaas Overall Winnaars 2020, gingen kaasmakers binnen de drie categorieën ‘Boerenkaas’, ‘Kaas van de boerderij’ en ‘Zuivelbereiders’ de strijd met elkaar aan. In totaal hebben 332 kazen en 130 zuivelproducten meegedaan aan de wedstrijd. Alle kazen en zuivelproducten werden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij keken naar aspecten zoals uiterlijk, doorsnede, consistentie, maar het allerbelangrijkste was natuurlijk de geur en de smaak. De hoogst scorende kazen werden vervolgens door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen beoordeeld op geur en smaak. 

Gouden medailles
Tientallen gouden medailles uitgedeeld aan prijswinnende kazen in de verschillende categorieën. Kaasboerderij Speksnijder uit Lekkerkerk won maar liefst drie gouden medailles. Dat geldt ook voor De Driehoek, die dus ook nog eens de overall prijs in de wacht sleepte. Benieuwd naar alle winnaars? Bekijk de video’s die gemaakt zijn.

Cum Laude kazen vanaf 23 maart verkrijgbaar
Wie één van de winnende kazen wil proeven, kan vanaf 23 maart terecht bij verschillende kaasspeciaalzaken in Nederland. Op deze site is dan ook te lezen bij welke kaasverkooppunten in Nederland de winnende kazen te koop zijn.

2 winnaars Den Besten
Cum Laude Awards!

De Spruithoeve en De Driehoek winnen Den Besten Cum Laude awards 2020.

Twee overall winnaars op donderdagavond 12 maart in Bodegraven bij de Den Besten Cum Laude Awards. In de categorie ‘beste kaas’ won De Spruithoeve met hun Oude Boerenkaas, in de categorie ‘Zuivel en zachte kaas’ ging Zuivelboerderij De Driehoek er met de award vandoor.

Lees hier alles over deze bijzondere avond.

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude Kaas ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.